Varför det inte räcker med att sätta mål

Att sätta mål är något av det mest utvecklande som finns. När vi vet vart vi vill och vad det är vi strävar efter så hjälper det oss att hålla fokus och att motivera oss själva. Men det räcker inte med att enbart sätta mål. Vi måste också komma ihåg att komplettera våra mål med handling.

Kanske låter det självklart att målen i sig inte tar oss dit vi vill. Men ändå tror jag att det är vanligt att människor bestämmer sig för vad de vill uppnå inom en viss tid och så händer det inte så mycket mer. Det är först när vi går från tanke till handling som det börjar hända saker.

Mål som känns verkliga

En av de saker som jag tycker händer när målen kompletteras med handling är att målen börjar kännas mer verkliga. När jag väl gör något som tar mig lite närmare mitt mål, hur liten sträcka det än handlar om, känns det helt plötsligt som att jag kan tro på att jag kommer att nå fram till slut. Som sagt, det kan handla om riktigt små steg, men ändå gör det hela upplevelsen mer verklig. Och jag tror att en viktig del i att nå sina mål är att få dem att kännas verkliga och att tro på dem.

Så hur ska vi då bära oss åt för att knyta våra mål till handling? Ett sätt är att ta för vana att alltid göra något konkret som tar dig närmare ditt mål i samma stund som du sätter det. Som sagt, det spelar ingen roll om det du gör är ett pyttelitet steg närmare dit du ska. Huvudsaken är att du gör något.

Ett samtal kan räcka som ett första steg

Om du till exempel har bestämt dig för att säga upp dig så kan ditt första steg vara att ringa till facket och kontrollera hur lång uppsägningstid du har eller att beställa en bok om att starta eget. Bara det faktum att du tar steget och GÖR något kommer att göra att du omedelbart får en känsla av att målet är mer verkligt.

Så nästa gång du sätter ett mål, nöj dig inte med att tänka på vart du vill. Se också till att göra något.

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!