Fettförbränning, träning och hur du kommer i toppform – snabbt, enkelt och tidseffektivt

Fettförbränning, träning och viktminskning är ämnen som många har åsikter om. Dessvärre är det inte alla tips som fungerar speciellt bra, och i värsta fall kan de leda till att du går upp mer i vikt än du går ner. Men det finns träning som verkligen fungerar och som kan göra under för din fettförbränning.

Varför många råd om fettförbränning inte fungerar

Problemet med många tips om fettförbränning, träning och dieter är att de gärna leder till att din ämnesomsättning sätts ur spel. En del tips förespråkar ett leverne som mer eller mindre innebär tillfällig svält. Det gör att din ämnesomsättning sjunker, vilket i sin tur leder till att du snabbt lägger på dig den vikt du förlorat när du börjar äta lite mer normalt igen. Det finns också en risk för att du tappar mer muskler än fett.

Dessutom kräver många metoder att du lägger massor av tid på långtråkig och tidskrävande träning som inte resulterar i någon effektiv fettförbränning. Träning på det här sättet blir självklart ohållbar i längden. Om du dessutom tvingas att äta tråkigt och ständigt gå hungrig leder det gärna till att du lätt faller in i gamla vanor igen.

Träning som fungerar

En grupp av människor som verkligen känner till de mest effektiva metoderna för fettförbränning är bodybuilders. Inför en tävling måste de ofta minska sin kroppsprocenthalt till en nivå som normala människor bara kan drömma om, och detta utan att förlora en massa muskler.

Men självklart går det att använda deras metoder även för normal viktminskning eftersom den är betydligt mer effektiv än många traditionella gå ner i vikt-tips. Här är tre tips som många bodybuilders och andra personer inom fitness förespråkar:

Tips #1

Skippa de vanliga joggingturerna och byt ut dem mot kortare högintensiva intervallpass, så kallade HIIT, där du varvar lugn jogging eller gång med att sprinta. Denna typ av träning gör att du framför allt ökar din fettförbränning EFTER din träning, vilket leder till att du totalt sett bränner mer fett än under lågintensiv träning. Dessutom kräver HIIT betydligt mindre tid.

Tips #2

Börja med styrketräning. Muskler kräver energi, och ju större muskelmassa du har, desto högre blir din ämnesomsättning. Om du är beredd att investera ett par futtiga timmar i veckan på styrketräning, så kommer din fettförbränning alltså att öka även när du slappar i soffan framför teven.

Tips #3

Skippa dieten en gång i veckan och ät precis vad du vill. Efter några dagar med lägre energinivå sjunker nämligen din ämnesomsättning. Men genom att lägga in enstaka dagar med högre energiintag så förhindrar du detta. Dessutom gör dessa ätardagar att du känner dig mer motiverad.

Fler tips om fettförbränning, träning och att komma i toppform

De här tipsen gör att din fettförbränning och träning blir mer effektiv eftersom du jobbar med din ämnesomsättning i stället för emot den. Och det leder så småningom till att du tappar rätt typ av vikt, det vill säga fett och inte muskler.

Samtidigt behöver du inte lägga så mycket tid på din träning. För även om det kan vara hur roligt som helst att träna så har de flesta av oss annat att göra också. Dessutom blir din fettförbränning och träning roligare när det inte bara handlar om att ägna hela dagar på ett gym och äta så lite som möjligt.

Vill du ha fler tips om hur du kan bära dig åt för att komma i toppform så effektivt som möjligt kan jag rekommendera e-boken ”Burn the fat, feed the muscle” av Tom Venuto som är en av de bästa böckerna om fettförbränning, träning och fitness som jag har läst.

Klicka här för att komma till bokens hemsida där Tom bland annat berättar om en 80-årig hemlighet som fick honom själv att komma i toppform efter att ha kämpat med övervikt i åratal.

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!